Iets minder hypotheken via HDN in eerste halfjaar

In de eerste helft van dit jaar worden naar verwachting zo’n 166.000 hypotheken gesloten via hypotheeknetwerk HDN. Dat is een kleine daling ten opzichte van de eerste zes maanden van 2017, toen er 167.000 passeerden. Het tweede kwartaal heeft een stijging laten zien, mogelijk als gevolg van de opnieuw gedaalde rente.


Source: AMweb

Vakantiegeld vaker gebruikt voor aflossen schuld

Nederlanders gebruiken hun vakantiegeld de laatste jaren steeds vaker voor het aflossen van een (hypotheek)schuld. Dit jaar steekt 17% de jaarlijkse uitkering geheel of gedeeltelijk in de aflossing op een lening. Dat blijkt uit onderzoek van budgetinstituut Nibud.


Source: AMweb

Schade-expert Horssius: ‘Noord-Koreaanse actie Achmea tot mislukken gedoemd’

De brief waarin Achmea aankondigt dat contra-experts in het vervolg moeten zijn ingeschreven in het register van branchevereniging NIVRE, is volledig in het verkeerde keelgat geschoten bij schade-expert Eric Horssius. Hij verwijt de verzekeraar Noord-Koreaanse praktijken. Volgens hem is het initiatief bovendien tot mislukken gedoemd, schrijft hij in een reactie aan Achmea.


Source: AMweb

AFM: In 21% hypotheekdossiers rekent aanbieder te hoge boeterente

In ruim 1 op de 5 hypotheekdossiers waarbij klanten vervroegd wilden aflossen, rekende de hypotheekaanbieder een boeterente die hoger was dan het financieel nadeel. Dat is in strijd met de leidraad die de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vorig jaar opstelde. De toezichthouder onderzocht vijftien hypotheekaanbieders. Negen daarvan overtraden in één of meer dossiers de regels.…

Lees verder!

Klant met financieel adviseur heeft hogere verwachtingen van doelkapitaal

Pensioenbeleggers die worden begeleid door een onafhankelijk financieel adviseur hebben meer vertrouwen dat hun benodigde eindkapitaal wordt behaald dan mensen zonder adviseur. Ook geloven beleggers met adviseur dat risico’s als overlijden en arbeidsongeschiktheid beter zijn afgedekt. Dat blijkt uit onderzoek van levensverzekaar Brand New Day (BND) onder de eigen klanten.


Source: AMweb