‘Uniform Pensioenoverzicht is overbodig geworden’

De pensioensector is de afgelopen jaren veel beter gaan communiceren, meent hoogleraar communicatiewetenschap Leo Lentz. De pensioencommunicatie is zelfs zo veel verbeterd dat het verplichte Uniform Pensioenoverzicht (UPO) eigenlijk niet meer nodig is. Dat betoogt hij in het relatiemagazine van de Pensioenfederatie. Lentz wil meer maatwerk in de communicatie.


Source: AMweb

‘2017 een van de duurste jaren voor herverzekeraars’

Orkanen, aardbevingen en ander natuurgeweld zorgden er voor dat 2017 voor herverzekeraars als een van de duurste jaren de geschiedenis is ingegaan. Dat stelt herverzekeraar Swiss Re bij de bekendmaking van de jaarcijfers. De winst van het Zwitserse concern werd door de hoge schadelast gedecimeerd.


Source: AMweb

Univé: code rood voor rieten daken

Univé geeft verzekerden met een rieten dak het dringende advies hun houtgestookte kachel of haard even niet te gebruiken. Volgens de verzekeraar geldt een code rood. De combinatie van vriesdroog weer en de periode van het jaar vergroten de kans op woningbranden.


Source: AMweb

Hoekstra: ‘Vivat is een gezonde verzekeraar’

Minister Wopke Hoekstra van Financiën denkt niet dat problemen bij Anbang een direct risico vormen voor de Nederlandse verzekeraars. Hij zei dat tegen persbureau ANP in een reactie op het nieuws dat de Vivat-moeder onder curatele is gesteld van de Chinese staat.


Source: AMweb

‘Rabobank zet mes in lokale filialen’

Rabobank is van plan 13 van de 103 lokale kantoren te sluiten en bij nog eens 78 filialen wordt de dienstverlening teruggeschroefd. Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag. De krant bericht over plannen van de commissie Bankieren 3.0 die begin maart worden gepresenteerd aan de ledenraad. Er zouden 5.000 banen bij deze operatie verdwijnen. …

Lees verder!

Chinese overheid stelt Vivat-moeder Anbang onder curatele

Anbang-topman Wu Xiaohui wordt in China vervolgd wegens fraude. Ook neemt de Chinese staat per direct de bedrijfsvoering over van het verzekeringsconcern, waarvan het Nederlandse Vivat deel uitmaakt. Dat meldt het internationale persbureau Bloomberg na een mededeling van de Chinese toezichthouder.


Source: AMweb

Zwitserleven investeert in duurzame vis

Pensioenverzekeraar Zwitserleven is een samenwerking aangegaan met de Stichting Vis&Seizoen. Stichting Vis&Seizoen is een onafhankelijk keurmerk dat als doel heeft om het visaanbod in de horeca structureel te verduurzamen. Als partner van Vis&Seizoen investeert Zwitserleven, onderdeel van Vivat, in onderzoek naar seizoensgebonden visserij.  


Source: AMweb